Pientä seikkailua

 Pentujen kehitys on ollut melko huimaa, samoin kuin kasvukin. Niiden leikit käyvät vauhdikkaammiksi päivä päivältä. Olen myös keksivinäni eroja niiden luonteissa, mutta välillä olemme kyllä tehneet Pirjon kanssa täysin päinvastaisia havaintoja pennuista... joten arvelen, että pennun vireystilalla on aika paljon merkitystä millaisia luonteenpiirteitä kenestäkin esiin nousee.

Sabina-poni totuttaa pentuja heppoihin

Ja se kiinnostaakin pentuja paljon, ne käyvät vuorollaan ihmettelemässä sitä aidan takaa.

Fiksuna pennut ovat oivaltaneet että tästä kohtaa käy kulku vapauteen -tai ainakin sisälle...

Lievää harmistusta on ilmassa kun ovet ei heille aukene.

Toki aina voi nuuhkia (ts. syödä) kukkasia


Välillä pitää käydä tankkaamassa maitobaarissa


Korvat pyrkivät kovasti jo pystyyn




Tänään oltiin ekaa kertaa aitauksen ulkopuolella hiukan fiilistelemässä sitä mille maailma näyttää, haisee ja tuntuu oman tarhan ulkopuolella. Kaksi pentua kerrallaan pääsi pienelle seikkailulle. Kaikki olivat alkuun hiukan hämmentyneitä ja haistelivat tarkkaan uusia tuoksuja, jokainen liikkui ympäristöä tutkien, kuitenkin melkoisen maltillisesti, kukaan ei kuitenkaan paennut paikalta minnekään turvaan tai jäätynyt paikoilleen, vaan jokainen tutki maastoa.  Ja kaikki muuten teki hienosti molemmat tarpeensa heti kun vein ne tuonne pusikkoon, jokohan alkaisi sisäsiisteys häämöttää (no ei ehken kuitenkaan 😅 ) vaikka ns. kehitysikkuna sisäsiisteyden harjoitteluun alkaakin olla kohta kohdillaan. 

Suuntasimme saunan suuntaan, marjapensaiden luo missä on pusikkoisempaa maastoa


Toki piha ja Wilhon puuhailut kiinnosti myös, vaikka sieltä pieni remppa-apulainen poistettiin turvallisuus määrysten rikkomisen vuoksi, turvavaljaat nimittäin puuttuivat




Pienen seikkailun jälkeen takaisin pentujen omaan aitaukseen ja siellä sitten olikin tutun turvallista leikkiä ja juosta etenkin kun kaikki kaverit oli taas turvallisesti kaikki yhes koos. 







Vellikellon ääni sai koko poppoon liikkeelle.

Auringonlaskun aikaan ehdin vielä...

...omien koirien kanssa pienelle metsälenkille.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huonojen tapojen äärellä

7 viikkoa täynnä - aika kohden uusia seikkailuja

5 viikon posetukset